Afvallen met behulp van hypnose

Waarom lukt het afvallen mij niet?

Probeer je al een lange tijd af te vallen, maar wil het niet lukken? Lukt het je tijdelijk om te diëten tot je ineens een eetbui krijgt en de kilo’s er weer aanvliegen? Of ben je druk aan het sporten, maar je val je niet af? Het klinkt gek, maar de sleutel tot het afvallen ligt in je onderbewustzijn.

Wanneer je begint met afvallen door middel van lijnen, een speciaal dieet of extra sporten, dan ben je waarschijnlijk gemotiveerd en een tijdje lang lukt het je om het vol te houden. Op deze momenten ben je je er van bewust wat je doet en heb je ook de wilskracht om dit vol te houden. Maar vaak komt er toch een moment dat de wilskracht afbrokkelt.

Je hebt bijvoorbeeld een heerlijk diner en denkt; dat moet kunnen (wat ook moet kunnen!) en dan al snel daarna weer een feestje waarop je net wat teveel van het lekkers geniet… Langzaam sluipt het oude patroon er weer in en wordt het steeds lastiger de draad weer op te pakken. En ach, als je dan toch al slecht bezig bent, dan maakt dat volgende koekje toch ook niet uit.. De motivatie is weg.

Als je wilt afvallen en dat ook wilt volhouden is het van belang dat je bewustzijn in overeenstemming is met je onderbewustzijn. Het is wetenschappelijk bewezen dat 90% van ons gedrag wordt aangestuurd door ons onderbewustzijn. Het is daarom ook begrijpelijk dat het moeilijk is om af te vallen (en dit vol te houden), als je wilskracht om af te vallen wordt aangestuurd vanuit je bewustzijn. Onderbewuste gedachten en gewoonten zijn namelijk onvermijdelijk, waardoor je snel weer terugvalt in oude (ongewenste) patronen. Dit kan je doorbreken wanneer je jouw onderbewustzijn anders instelt, en dat kan met behulp van hypnose.

Hoe ziet zo’n hypnosesessie er uit?

We starten met een gesprek over jou. Over hoe je je nu voelt, wat je al hebt geprobeerd, waarom je wilt afvallen of een gezondere leefstijl wilt. En ook; waar heb je echt genoeg van en hoe zou het graag wèl willen zien. Dat gesprek duurt meestal ongeveer een half uur.

Zodra we alles in kaart hebben gebracht, kunnen we samen jouw onderbewustzijn herprogrammeren. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar het onderbewustzijn is gemakkelijk te beïnvloeden. Dat komt doordat het onderbewustzijn geen verschil kent tussen realiteit en fantasie.
Hypnose is niet veel meer dan een hele diepe ontspanning waardoor je bewustzijn, de ratio, zich even niet met het gesprek bemoeit. Zo kan ik rechtstreeks met jouw onderbewustzijn praten en vertellen hoe jij het wel wil.
Stel bijvoorbeeld dat je veel gaat snaaien als je boos en/of verdrietig bent, dan kunnen we die onderbewuste gedachten (zoals ‘snoepen helpt mijn verdriet op te lossen’, of ‘ik heb nu wel wat lekkers verdiend’…) herprogrammeren, dat je bijvoorbeeld water gaat drinken in plaats van eten. Wel is het zo dat we het gedrag/de gedachte altijd aanpassen naar iets wat bij jou past. Roept water drinken bij jou weerstand op, dan zullen we voor iets anders kiezen. Jouw onderbewustzijn accepteert namelijk alleen dat wat ook voor jouw bewuste gedachten acceptabel is.

Meer lezen over de sessie zelf? Hoe werkt hypnose >>

Knop om

Door middel van hypnose kan je dus als het ware de knop om zetten van ongewenst naar gewenst gedrag. Zonder dat je dit heel veel moeite kost. Er is geen wilskracht nodig, je onderbewuste zorgt er voor dat jouw behoeften en gewoonten veranderen bij dat wat jij wilt. Dat geeft rust.

Vaak hoor ik na afloop van de sessie uitspraken zoals:
“Wat heerlijk ontspannen was dat”
“Ik voel me veel sterker”

Vrijblijvend intakegesprek

Stel dat je eigenlijk wel wil, maar toch nog een beetje twijfelt; weet dat je tijdens het intakegesprek altijd nog terug kan. Dus stel dat je er in het gesprek achter komt dat hypnose toch niet bij je past, of dat ik niet bij je pas, geef dat dan eerlijk aan. Ik zal daar ook naar vragen. Een sessie kan namelijk pas echt succesvol zijn als jij er voor openstaat, jij echt verandering wil en wanneer je mij vertrouwt.

Als een van deze drie onderdelen te kort schiet of ontbreekt, dan is de kans van slagen erg klein. En ik wil net als jij; resultaat.
Dus andersom geldt ook; als ik twijfel aan je motivatie zal ik dat ook aangeven en er eventueel voor kiezen om de sessie niet te doen. Ook dan hoef je uiteraard niets te betalen.

Vaak is één sessie al voldoende om de knop om te zetten!

Lijkt het je wat zo’n hypnose en wil je de knop nu echt om en zonder stress afvallen?  Of heb je nog vragen?
Neem dan graag contact met mij op >>