Waarom goede voornemens zo vaak mislukken

Heb je er al een klaar staan voor 1 januari?

Afvallen, stoppen met roken, meer gaan sporten/bewegen, minder hard gaan werken, minder alcohol drinken? Wat jouw goede voornemen ook is, het is vaak met de beste intentie om gezonder of bewuster te gaan leven.

Als je er voor gaat, word je ook beloond met een beter gevoel over jezelf. Denk aan meer energie, je voelt je lekkerder in je lichaam en ervaart minder stress. Allemaal positief dus!

Maar waarom mislukken goede voornemens dan zo vaak?

Simpel gezegd; het onderbewustzijn is niet van de partij. Die heeft er helemaal geen zin in. Je kan dat met je hoofd wel willen, maar als je onderbewustzijn andere plannen heeft, dan is het héél hard werken om iets vol te houden.

Kwestie van wilskracht?
Nee helaas, maar is dat wel wat veel mensen denken.
Wilskracht is maar kort aanwezig, een leuk beginnetje voor de eerste 48 uur en dan houdt die er weer mee op.

Wilskracht is bedoeld om nog het laatste restje energie, hoop, kracht te kunnen vinden om door iets heen te komen. Een soort overlevingskracht zeg maar. Dit is kort en krachtig en daarna gaan we weer terug naar onze vertrouwde patronen.

Daarom gaat, na 2 dagen hard werken aan je goede voornemens, het onderbewustzijn weer meepraten.

En dan heb ik geen goed nieuws, want die vertelt maar weinig opbouwends..

95% van onze gedachtes zijn geconditioneerd door onze ervaringen in het verleden en hoe we daardoor naar de wereld kijken. Gestuurd vanuit het onderbewustzijn. En daarvan is 75% negatief…. over onszelf.

En juist daarmee wil jij de strijd aan gaan?
Dat is als lopen met een Fiat500 aan je vastgeknoopt. Het kan wel (als die in z’n vrij staat), maar het loopt niet lekker…. En waarschijnlijk hou je het ook niet erg lang vol.

Zodra de Fiat weer even stil staat, is de kans groot dat die in weer terug in de P-stand schiet of gewoon de rem er vol op zet. Alle (negatieve) programmeringen in je onderbewustzijn krijgen het weer voor het zeggen.

Je kent ze wel, de gedachtes die jouw goede voornemens boycotten. De voornemens lijken dan opeens niet meer zo belangrijk. ‘Zo erg is het toch niet..’ of ‘eentje moet toch wel kunnen…’ en na de ene, is die tweede opeens ook sneller genomen, omdat je toch al hebt gefaald.

Knap he, hoe je jezelf aan het boycotten bent? En zo ben je weer terug bij af.

Natuurlijk zijn er mensen die het wel op eigen kracht doen. Dat is dus geen wilskracht, maar discipline. Een goede beheersing van de mind. Dat is makkelijker als je dat als kind al goed hebt geleerd. Of herhalen, herhalen, herhalen…. net zo lang tot je de programmering echt hebt aangepast. Maar ook voor het blijven herhalen is natuurlijk discipline nodig.

Goede nieuws: het kan ook anders

Hoe zorg je ervoor dat jouw goede voornemens dit jaar wel lukken?

Ga in gesprek met je onderbewustzijn, want daar kan je de ongewenste programmering aanpassen naar een nieuw gewenst programma.

Zie het als een computer; je kan er tegenaan gaan praten dat het anders moet (je bewuste gedachtes), maar daardoor gaat de computer niet iets anders doen. Daarvoor moet je echt in de computer de programmering (je onderbewustzijn) aanpassen.
Het onderbewustzijn is dus niet goed of fout, het is een harde schijf die doet wat is geprogrammeerd, wat je geleerd hebt. Elke keer opnieuw, tot je het programma overschrijft.

Zo werkt het ook bij het onderbewustzijn. En om daar gewenste programma te laten draaien, daar zijn verschillende mooie technieken voor. Hypnose is daar een goed voorbeeld van.

Pas als het onderbewustzijn er ook klaar voor is en met je meewerkt, dan kan je patronen doorbreken en jezelf snel en makkelijk resetten voor een blijvende verandering. En dan zit je weer ín de auto met volledige controle over het stuur en bepaal je zelf de route naar je bestemming.

Ja, ik wil mijn boycotter aanpakken >>   

Ik wil graag eerst meer weten over hypnose >> 

Wat zijn andere effectieve methodes (naast hypnose)? >> 

Ik wil graag eerst even contact >>

——————————————————————————————————————————————————————————-

Wie of wat is MindEnergy >>