Nick Davies & PTSS

Nick Davies

Nick Davies is een zeer gedreven psychotherapeut uit Engeland met jarenlange ervaring. Zijn wens om mensen zo goed en snel mogelijk te helpen, zorgt er voor dat hij continu gericht is om de methodes te verbeteren.

Hij staat bekend als “The PTSD Whisperer” omdat hij gespecialiseerd is in het permanent behandelen van deze aandoeningen op de meest snelle en effectieve manier. Uit verschillende landen over de hele wereld komen mensen naar hem toe voor een behandeling, en ook veel van zijn collega-therapeuten in het Verenigd Koninkrijk sturen hun moeilijkste gevallen naar hem toe en zoals men onlangs zei tegen hun cliënt: “Als Nick niet kan oplossen het kan niet worden opgelost! “.

PTSS

De National Health Service (NHS) stelt als definitie van PTSS:
“Posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een angststoornis die wordt veroorzaakt door zeer stressvolle, beangstigende of verontrustende gebeurtenissen. Iemand met PTSS herleeft de traumatische gebeurtenis vaak door nachtmerries en flashbacks en kan gevoelens van isolatie, prikkelbaarheid en schuld ervaren. Ze kunnen ook slaapproblemen hebben, zoals slapeloosheid, en concentratie moeilijk vinden. Deze symptomen zijn vaak ernstig en aanhoudend genoeg om een aanzienlijke impact te hebben op het dagelijkse leven van de persoon.”

Mogelijke oorzaken PTSS
Fysieke aanvallen, seksuele aanrandingen, kindermishandeling, diefstal, overvallen, terroristische aanslagen, narcistisch relatie-misbruik, natuurrampen en de diagnose van levensbedreigende ziekten.

Denk ook aan:
Angst, algemene angststoornis, depressie, postnatale depressie, traumatische geboorte, verslavingen, fobieën, intimidatie door pesten, jaloezie, woede, schuldgevoel, schaamte, slapeloosheid, hunkeren naar rouw, verdriet, relatiebreuk en het kan worden gebruikt om de hoofdoorzaak van gevoelens of emoties te ontdekken.