Over mezelf

Leuk dat interesse hebt in wie ik ben.  Ik heet Barbara, woon samen en ben moeder van twee heerlijke kinderen.

Mijn achtergrond ligt in de marketing en communicatie. Ik doe het ook nog steeds waar nodig, naast het coachen. We hebben namelijk een eigen product (een natuurlijke neusspray met rode peper) in de markt gezet. Dat loopt goed, alleen was ik zelf toe aan iets nieuws. Ik wilde met mensen werken, helpen om mensen sterker en blijer in het leven te laten staan. Liefst 1 op 1, daar ligt mijn kracht. Hoe precies; was even zoeken. Wilde ik het vanuit de zakelijke kant, het ondernemen of juist meer op het persoonlijke coachen. En waren er dan al niet teveel coaches..Barbara Reuzel -MindEnergy

Het kwartje viel
Hypnose. Ik wist er eigenlijk niet heel veel van en begon de hypnoseopleiding vooral uit nieuwsgierigheid. En opeens was het helder; hier ging ik wat mee doen. Hoe eenvoudig en snel je resultaat kan boeken, wat er allemaal mogelijk is met hypnose! Ik vind het echt nog steeds enorm boeiend. En zo begon ik mijn praktijk. (Na het afronden van de opleiding uiteraard :))

Al snel heb ik dit aangevuld met de opleiding HypnoKids en HypnoCell. Mooie specialisaties die ik heel graag toepas. En ook dat smaakte weer naar meer…. Zo ben ik verschillende opleidingen gaan doen met als gemeenschappelijk kenmerk effectiviteit; snelle methodes met een krachtig resultaat. Als vanzelf kreeg ik ook mensen die juist voor het coachen kwamen. Dat gaf me energie om op een dieper niveau met mensen te kunnen werken. Daar wilde ik meer van! Ik had al een NLP opleiding gedaan en heb daarnaast verschillende methodes geleerd; zoals Sedona-methode (iets loslaten), Systemisch opstellen, Blast Technique (vorm van EMDR), OldPain2Go.

Daarnaast heb ik de opleiding Wandelcoaching gedaan. De meeste technieken kan je uiteraard ook gewoon in de praktijk doen, maar juist het buiten zijn en in beweging zijn, geeft een extra dimensie. De natuur kan ook heel goed als spiegel werken en brengt je sneller in een andere laag van je bewustzijn. Ik vind het een erg prettige en verhelderende manier van coachen. En misschien ook juist wel omdat je elkaar niet steeds hoeft aan te kijken tijdens het lopen.

Snelle & effectieve methodes

Ik geloof sterk in je eigen innerlijke weten en het zelfhelend vermogen. Alleen hebben we blinde vlekken of ongewenste patronen die we niet goed kunnen doorbreken. Dat hoort denk ik ook bij ons mens-zijn. Op zich natuurlijk geen probleem, tenzij het jou in de weg zit. Omdat je zelf steeds in hetzelfde patroon denkt, is het lastig dat helemaal zelfstandig te doorbreken. Ik wil je daar graag bij helpen.

De methodes waar ik mee werk, zijn er op gericht om snel en effectief resultaat te behalen. Ik heb geen toverstok, dus dat wil niet zeggen dat alles in een keer is opgelost. Maar het is dus wel mijn intentie dat je zo snel mogelijk bent waar je wilt zijn/wie je wilt zijn. Met andere woorden; ik wil mensen graag zelf leren zwemmen in plaats van een zwemvest uit te delen.

Dat betekent dus ook dat je zelf aan het werk moet. Jij bent degene die het verschil maakt. Door je eigen inzet en vooral je wens om iets te veranderen en daar ook zelf aan te willen werken. Met die motivatie wil ik graag werken!

Kracht van je “Mind’

Door de hypnose ben ik me echt gaan verdiepen in de kracht van de je eigen brein, je onderbewustzijn. En die is heel groot als we die goed weten te gebruiken. Mijn overtuiging is dat we hier in het algemeen veel te weinig mee doen. Gelukkig zien we wel steeds meer mensen opstaan die dit ook vertellen. En zie ik een duidelijke verschuiving dat mensen er steeds meer voor openstaan. Een mooie ontwikkeling wat mij betreft.

Mijn wens is dat dit naast de medische wetenschap, veel meer aandacht krijgt. Ik zie het ook echt als een samenwerking tussen je eigen genezende krachten en de medische gezondheidzorg. Het vult elkaar aan.

Je kan klachten sneller genezen door je onderbewustzijn mee te laten werken, je kan minder last hebben van bijwerkingen van medicijnen of andere behandelingen, je kan oude patronen doorbreken, enzovoort. Er kan heel veel, als je dat zelf écht wilt!

Let op: Laat je ook altijd eerst regulier behandelen wanneer het om pijn/ziekte gaat. Ik behandel alleen pijnklachten als de oorzaak duidelijk is, dus als er eerst een arts naar heeft gekeken. Als het om mentale of emotionele klachten gaat, zoals bijvoorbeeld een fobie, wens om af te vallen, te stoppen met roken… enzovoort, dan is het niet nodig om een arts te raadplegen.

Wat breng ik jou

Waar ik goed in ben, is dingen helder krijgen. Dus sluimerende issues waar je niet helemaal de vinger op kan leggen, of je weet het wel helemaal, maar weet niet precies waarom het steeds weer gebeurt. Om dat helder te krijgen en dat we daar een passende oplossing voor vinden. Ik werk sterk intuïtief.

Mijn doel is om jouw onderbewustzijn anders in te stellen, te zorgen dat het met je meewerkt. Waardoor jij je goed, gezond, zorgeloos en vrij voelt. Het onderbewustzijn kan dingen doen of veroorzaken omdat het denkt dat dit goed voor je is. Denk bijv. aan de drang naar suiker of een sigaret, grote vliegangst, rijangst of ga zo maar zo door.. En denk ook aan pijn of ander klachten om je eigenlijk te waarschuwen dat je bijvoorbeeld te druk bent, niet kan loslaten…of een andere spanning in je leven. Het is je onderbewustzijn die je deze signalen stuurt. En dat kunnen we anders instellen.

Jij doet het werk

Dat is niet een kwestie van komen en dat ik het op los. Zo werkt het helaas niet. Ik kan alleen dát helpen te veranderen wat jij wilt. Je eigen wil om te veranderen is daarbij essentieel! Ik kan weinig doen als jouw motivatie niet heel groot is. Kom dus alleen als je echt gemotiveerd bent.

Misschien heb je vooraf al een duidelijke voorkeur voor een van de behandelmethodes, dan kan je dat meteen een afspraak maken. Als het je nog niet helemaal duidelijk is, is het handig om dat vooraf even te bespreken. Voor een HypnoCell behandeling hou ik namelijk veel meer tijd vrij dan voor bijvoorbeeld een hypnose of OldPain2Go behandeling.

Opleidingen

Naast de opleidingen die ik heb gedaan en nog ga doen, lees ik ook veel over de kracht van het onderbewustzijn, placebo-effect, het zelfgenezendvermogen, het effect van visualisatie en energetisch werken/healing methodes.

Online cursussen:

Ter aanvulling van mijn kennis, volg ik ook regelmatig cursussen online.

  • REBT (Rational Emotive Behavior Therapy)
  • EFT & TFT Tapping
  • Ultimate Stop Smoking Hypnosis
  • Your 7 Chakras: The complete guide to your energy body
  • Ericksonian Hypnotherapy
  • Weight Loss Hypnotherapy
  • Depression: How to recover without medication