Over mezelf

Als je bij me komt voor een behandeling, is toch leuk om een beetje te weten naar wie je toegaat. Daarom wMindEnergy at meer informatie over mezelf. Ik ben Barbara, woon samen met Henk en onze twee heerlijke blije kinderen van 9 en 7 jaar.

Ik ben lange tijd werkzaam geweest in de marketing en communicatie, maar ik merkte steeds meer dat ik hier toch niet echt blij (meer) van werd. Alleen wat wilde ik dan wel? Ik wilde met mensen werken; 1 op 1. Maar wat dan precies? Mijn gedachten vlogen alle kanten uit… Totdat ik de hypnose ontdekte!

Hypnose
Ik was al een tijd geïnteresseerd in hypnose. Dus begon ik met een hypnoseopleiding, vooral uit nieuwsgierigheid. Daar viel het kwartje. Ik werd er echt zo blij van. Hoe eenvoudig en snel je resultaat kan boeken, wat er allemaal mogelijk is met hypnose! Ik vind het echt enorm boeiend. Ik was om.

Ik ben toen meteen doorgegaan voor het diploma Internationaal Register Hypnotherapeut. En heb deze ondertussen uitgebreid met een specialisatie voor HypnoKids en HypnoCell. Prachtige specialisaties die ik heel graag toepas. En ook dat smaakte weer naar meer…. Ondertussen ben ik thuis in verschillende methodes om op een snelle en effectieve manier veranderingen in gang te zetten.

Kracht van je “Mind’

Door de hypnose ben ik me echt gaan verdiepen in de kracht van de je eigen brein, je onderbewustzijn. En die is heel groot als we die goed weten te gebruiken. Mijn overtuiging is dat we hier in het algemeen veel te weinig mee doen. Gelukkig zien we wel steeds meer mensen opstaan die dit ook vertellen. En zie ik een duidelijke verschuiving dat mensen er steeds meer voor openstaan. Een mooie ontwikkeling vind ik.

Daarmee wil ik de medische wetenschap absoluut uitsluiten of te kort doen. In tegendeel. Het is mooi wat ze tegenwoordig allemaal kunnen. Ik zie het ook echt als een samenwerking tussen je eigen genezende krachten en de medische gezondheidzorg. Het vult elkaar aan.

Je kan klachten sneller genezen door je onderbewustzijn mee te laten werken, je kan minder last hebben van bijwerkingen van medicijnen of andere behandelingen, je kan oude patronen doorbreken, er kan heel veel, als je dat zelf écht wilt!

Let op: Laat je ook altijd regulier behandelen wanneer het om pijn/ziekte gaat. Ik behandel ook alleen pijnklachten als de oorzaak duidelijk is, dus als er eerst een arts naar heeft gekeken. Als het om mentale of emotionele klachten gaat, zoals bijvoorbeeld een fobie, wens om af te vallen, te stoppen met roken… enzovoort, dan is het niet nodig om een arts te raadplegen.

Wat breng ik jou

Mijn doel is om jouw onderbewustzijn anders in te stellen, te zorgen dat het met je meewerkt. Waardoor jij je goed, gezond, zorgeloos en vrij voelt. Het onderbewustzijn kan dingen doen of veroorzaken omdat het denkt dat dit goed voor je is. Denk bijv. aan de drang naar suiker of een sigaret, grote vliegangst, rijangst of ga zo maar zo door.. En denk ook aan pijn of ander klachten om je eigenlijk te waarschuwen dat je bijvoorbeeld te druk bent, niet kan loslaten…of een andere spanning in je leven. Het is je onderbewustzijn die je deze signalen stuurt. En dat kunnen we anders instellen.

Jij doet het werk
Dat is niet een kwestie van komen en dat ik het op los. Zo werkt het helaas niet. Ik kan alleen dát helpen te veranderen wat jij wilt. Je eigen wil om te veranderen is daarbij essentieel! Ik kan weinig doen als jouw motivatie niet heel groot is. Kom dus alleen als je echt voor de volle 100% gemotiveerd bent.

Misschien heb je vooraf al een duidelijke voorkeur voor een van de behandelmethodes, dan kan je dat meteen een afspraak maken. Als het je nog niet helemaal duidelijk is, is het handig om dat vooraf even te bespreken. Voor een HypnoCell behandeling hou ik namelijk veel meer tijd vrij dan voor bijvoorbeeld een OldPain2Go behandeling.

Opleidingen

Naast de opleidingen die ik heb gedaan en nog ga doen, lees ik ook veel over de kracht van het onderbewustzijn, placebo-effect, het zelfgenezend vermogen, kracht van visualisatie, en verdiep ik me in symptomen bij kinderen (zoals buikpijn, hoog gevoelig, ADHD..)

Online cursussen:

Ter aanvulling van mijn kennis, volg ik ook regelmatig cursussen online.

  • Ultimate Stop Smoking Hypnosis
  • Your 7 Chakras: The complete guide to your energy body
  • Ericksonian Hypnotherapy
  • Weight Loss Hypnotherapy
  • Depression: How to recover without medication