HypnoCell®

HypnoCell is een hele mooie methode om met je lichaam (cellen) in gesprek te gaan. Door dit gesprek aan te gaan komen er dingen naar boven die je met je bewustzijn nooit had bedacht. Hierdoor kan je samen met je cellen naar de oplossing zoeken om klachten te verminderen, weg te halen en/of genezing te versnellen.

Cellen in ons lichaam

Ons lichaam bevat ongeveer 100.000.000.000.000 cellen (dat is 100 biljoen)!! Dit zijn ongeveer 1000 verschillende soorten cellen en we kunnen ze met het blote oog niet zien. Als je weet hoeveel activiteit er elke seconde in elke cel plaats vindt, dan ga je je beter realiseren hoe belangrijk deze cellen in ons lichaam zijn. Cellen zwermen en leren snel van elkaar. Door ze nieuwe signalen uit te laten zenden, kan je dingen in je lichaam veranderen.

Gedachten, gevoelens en emoties; je kan ze niet aanraken, ze lijken ongrijpbaar. Voor het lichaam zijn deze gedachten, gevoelens en emoties juist wel heel tastbaar. Het zijn stofjes die de cellen beïnvloeden. Dit proces verspreid zich razendsnel in het lichaam. Alle cellen zijn continu in actie, dus alles in ons lichaam is continu in beweging. Door het gesprek met jouw cellen aan te gaan, hoor je wat er nodig is in het lichaam. Hoe jij jezelf kan helpen.

Wanneer kies je HypnoCell?

Deze methode zet ik met name in bij langdurige lichamelijke klachten die uitbehandeld zijn of om genezing te versnellen. Het kan ook worden ingezet om de bijwerkingen van chemotherapie of bestraling te verminderen.

Lichamelijk klachten zijn in principe een waarschuwing van het lichaam. Het geeft je aan dat er iets aan de hand is wat aandacht nodig heeft. Dat heeft dus een hele duidelijke functie. Maar het kan ook zijn dat het lichaam een pijnprikkel blijft sturen die niet noodzakelijk is. Of je weet al wat de oorzaak is en kan dit niet oplossen. Denk aan een pijntrauma of chronische ziekte. Hierbij kan HypnoCell een goede oplossing zijn.

Raadpleeg altijd eerst een arts

Voordat je voor een sessie komt, is het essentieel dat je weet waar de klachten vandaan komen en dat een arts hier al naar gekeken heeft. Ik behandel geen pijnklachten wanneer deze niet medisch zijn onderzocht. Dat zou niet veilig zijn. Dan kan je een signaal verwijderen waardoor je mogelijk iets belangrijks negeert.

HypnoCell iets voor jou?

Heb je te horen gekregen ‘leer er maar mee leven’? En ben je hard op zoek naar een andere oplossing? Geloof jij in de kracht en het zelf genezend vermogen van je lichaam? En wil je het heel graag zelf je uiterste best doen om dit op te lossen? Dan past HypnoCell goed bij jou.

Verschil Hypnose en HypnoCell

De HypnoCell behandeling verschilt van een standaard hypnose. Je gaat minder diep in trance en je bent meer betrokken bij het proces. Ik vind het belangrijkste verschil dat je het lichaam laat praten. Bij een standaard hypnose werk je meer op de emoties die zijn ontstaan door gedachten en ervaringen. Bij HypnoCell ga je echt het gesprek met je lichaam aan en luister je naar dat verhaal.

Door je wel in ontspanning te brengen en dan naar je cellen te gaan, zal je vanzelf merken dat je contact kan maken met wat daar in je lichaam gebeurt. Dat is het startpunt van de behandeling.

Sessie kan lang(er) duren

Het voorgesprek duurt meestal ongeveer een half uur. De sessie zelf is niet goed in te schatten. Omdat we tijdens de sessie vanalles kunnen tegenkomen, weet je nooit van te voren hoe lang het duurt. Als het in een half uur lukt, is dat heel snel. Het gaat eerder naar 1 of 1,5 uur exclusief voorgesprek. Het belangrijkste is dat jij er alle tijd voor hebt als je komt! Zorg dat we het proces echt goed kunnen doorlopen. Dat betekent dus alles er uit halen, maximale inzet! Jij moet het doen, ik help alleen. En ik ben veel liever 4 uur bezig mét goed resultaat, dan dat je je gaat haasten omdat je denkt dat het te lang duurt.

Tijdsduur: onbepaald
Overzicht van de tarieven per behandeling >> 

Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? >>