OldPain2Go®

Oldpain2go-testresultatenEr zijn veel mensen die last van chronische pijn hebben. Als je al jarenlang last hebt van pijn, en er ook volgens de artsen geen oplossing voor is, dan klinkt het misschien (te) makkelijk dat je met één sessie OldPain2Go al compleet van de klachten af kan komen. Volgens onderzoek ervaart 94% na een sessie geen of (veel) minder pijn.

Van deze 94% ervaart 77% helemaal geen pijnklachten meer en 23% een duidelijke vermindering van de klachten (zie afbeelding).

Waarom is jou dan verteld dat je er mee moet leren leven, hoe los je dit dan zo makkelijk op? Ik zal daar wat dieper op in gaan.

De reden van pijn

Pijn in jouw lichaam heeft puur een signaalfunctie; er is iets aan de hand. Om jouw aandacht te trekken, krijg je pijn. Het doel hiervan is om je te beschermen tegen (verdere) lichamelijke schade, zodat je actie kan ondernemen om het probleem op te lossen.
Vroeger dacht men dat pijn alléén voorkwam als er daadwerkelijk lichamelijke schade was. Ondertussen heeft de Neurowetenschap aangetoond dat dit niet het geval is, dat je ook echt pijn kan hebben zonder dat er iets mis is met het lichaam.

Chronische pijn

Alle pijn wordt gegenereerd in jouw brein. Het is een geavanceerd systeem gebaseerd op allerlei biologische, psychologische en sociale factoren. Zoals gezegd dienen de pijnsignalen als bescherming. Wanneer je last hebt van chronische pijn, dan denkt je brein dat je lichaam nog steeds gewaarschuwd moet worden, ook al is dat al lang niet meer nodig. Het interpreteert de signalen die binnen komen verkeerd en het heeft daardoor eigenlijk een over-beschermend programma gecreëerd. Het blijft pijnsignalen sturen met als gevolg (onnodige) chronische pijn.

Hoe ontstaat chronische pijn

Chronische pijn ontstaat bijvoorbeeld als gevolg van lichamelijk trauma of (chronische) stress. Het brein geeft een pijnsignaal om in actie te komen, alleen schakelt die na de ondernomen actie het pijnsignaal niet meer uit. Denk bijvoorbeeld aan een rookalarm wat blijft piepen terwijl de aangebrande aardappelen al lang met het GFT zijn opgehaald. Er is dan een ‘aangeleerde’ pijn zenuwbaan ontstaan. Deze zenuwbaan kan sterker worden naarmate je pijnervaringen, gedachten en gevoelens hierover frequenter, negatiever en intensiever worden. Zo kom je in een vicieuze cirkel.

Betekent chronische pijn dat er blijvend letsel is

Het kan zijn dat er blijvende letselschade is maar dat betekent niet dat men aanhoudende pijn moet hebben. Er is via MRI en röntgenfoto’s inmiddels al lang bewezen dat men aantoonbare weefselschade kan hebben zónder aanhoudende pijn. Weefsel kan veranderen en een litteken of blijvende beschadiging achterlaten, maar dat betekent niet dat je aanhoudende pijn moet hebben. En omgekeerd kan chronische pijn aanwezig zijn bij mensen zonder weefselschade.

Alle pijn is echt

Door dit verhaal lijkt het misschien dat pijn tussen de oren zit. Dat is niet zo. Alle pijn is echt. We weten via MRI-brein scans dat fysieke pijn en emotionele pijn beiden worden verwerkt in hetzelfde deel van het brein. Pijnsignalen die al lang verdwenen hadden moeten zijn, worden steeds gevoeliger waardoor ze dat zij al getriggerd worden met een hele kleine lichamelijke prikkel. Dat kan ook door emoties, een overtuiging of stress in ons leven komen.

Hoe kan OldPain2Go® helpen?

Pijnsignalen kan je uitzetten. Dat is een feit. Je kan herstellen.
OldPain2Go® is als het drukken op de resetknop van een brandalarm dat nog steeds afgaat in een gebouw waar 10 jaar geleden een brand was.
Je hoeft niet in de methodiek te geloven en hoewel het niet voor iedereen werkt, kunnen de resultaten een vermindering of volledige pijnverwijdering zijn. Om jezelf de beste kans op succes te geven, moet je de pijn wel wíllen loslaten. Als je eenmaal begrijpt hoe het proces werkt, heb je een prachtige kans om de controle over je leven terug te krijgen.

Ervaringen op video
U kunt hier een aantal Nederlandstalige video testimonials bekijken en hier 100+ Engelstalige video testimonials.
 
In Nederland is de OldPain2Go® methodiek (nog) redelijk onbekend. De meeste specialisten en pijnbehandelaars kennen het niet en kunnen het dus ook niet beoordelen. In Engeland wordt OldPain2Go® inmiddels klinisch getest omdat de methode zodanig efficiënt en veelbelovend bleek dat verder onderzoek wordt gedaan. (Zie bovenaan deze pagina de resultaten van 216 deelnemers.)
OldPain2Go® kan naast chronische pijn, ontsteking & (spier)spanning ook ingezet worden voor o.a. angst, astma, burn-out, chronische stress, darmproblemen, chronische vermoeidheid, depressie, hormonale disbalans, gewichtsproblemen, M.S., fibromyalgie en andere chronische aandoeningen (verlichting), overspannenheid, slaapproblemen, verslavingen en allergieën.


Tarief

Voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar € 125,- per sessie.
(Kinderen onder de 8 jaar kunnen bij mij terecht voor een hypnosebehandeling.)

Tijdsduur
De sessie zal ongeveer 1 uur duren (maximaal 1,5 uur). Als het echt puur en alleen om uitbehandelde pijn gaat, zonder emotionele blokkades, is een uur voldoende. Blijkt tijdens het voorgesprek er meer dingen spelen die de pjin in stand houden, dan kost het meer tijd. Hou in dat geval ook rekening met een extra sessie.