Waarbij helpt het?

Waarbij helpt hypnose nou precies? Hypnose kan bij uiteenlopende klachten een effectieve oplossing bieden. Directe hypnose is een goede aanvullende behandelmethode op de reguliere zorg. Een (goede) hypnotherapeut zal dan ook nooit zeggen dat je geen reguliere zorg nodig hebt. Het is juist een mooie aanvulling op de reguliere zorg met zeer goede resultaten.

Bijvoorbeeld; als je veel last van buikpijn hebt, is het van belang eerst medisch te bekijken wat er aan de hand is. Als hier geen medische reden voor de buikpijn is gevonden, dan biedt hypnose in de meeste gevallen een heel goed alternatief. En denk ook aan stress, of stress gerelateerde klachten, angsten, heimwee, of hoofdpijn. Voornamelijk klachten waarbij het lichaam (te) sterk reageert om impulsen van binnen- of buitenaf. Maar ook klachten waarvan we zeggen dat het op wilskracht aankomt zoals afvallen en stoppen met roken.
Hypnose kan dan helpen om die knop om te zetten waardoor de behoefte aan roken, of teveel (ongezond) eten sterk afneemt of helemaal verdwijnt.

Eigen motivatie

De eigen motivatie is een essentieel onderdeel van de behandeling. Als je ergens vanaf wilt komen, bedenk dan hoe eerst graag je dat echt wilt op een schaal van 1-10. Waarbij 10 dan heel, heel graag is. Je moet dan zeker op een 8 uitkomen. Als er teveel factoren meespelen die het minder aantrekkelijk voor je maken, heeft dit invloed op de effectiviteit van de hypnose. Je moet het dus wel echt willen, anders neemt je onderbewuste de suggesties niet serieus.

Deze hypnosebehandelingen bied ik aan

Ik zal nu een overzicht geven van welke behandelingen ik toepas (op alfabetische volgorde). Vraag het gerust als je iets wilt wat er niet tussen staat!

Hypnose voor volwassenen

* Afvallen
* Angsten
* Burn-out
* Claustrofobie
* Concentratieproblemen
* Faalangst
* Fobieën
* Hoofdpijn
* Hoogtevrees
* Onrust in jezelf verminderen
* Rijangst
* Stoppen met roken
* Stress
* Zelfvertrouwen

Hypnose voor kinderen t/m 15 jaar

* Angsten
* Bedplassen
* Boosheid
* Buikklachten / Prikkelbaredarmsyndroom (PDS)
* Concentratieproblemen
* Duimzuigen
* Eetverslaving
* Faalangst
* Heimwee
* Hoofdpijn
* Pijnklachten (chronisch en uitbehandelde klachten)
* Tandartsangst
* Vliegangst
* Zelfvertrouwen

Let op: Ervaringen en resultaten kunnen per persoon verschillen.